Despre noi

Compania noastra

COMBINATUL FONDULUI PLASTIC

Istoric Combinatul Fondului Plastic ( C.F.P )

În conformitate cu legile speciale care stau la baza înfiinţării Uniunii Artiştilor Plastici din Romȃnia ( U.A.P ), organizaţie neguvernamentală, nonprofit, persoană juridică de utilitate publică, aceasta poate să înfiinţeze unităţi economice, în beneficiul membrilor săi, a activităţilor de creaţie pe care le desfăşoară.

1952

În Bucureşti se înfiinţează Combinatul Fondului Plastic ( C.F.P), unitate economică aducătoare de venituri membrilor U.A.P. Atelierele de lucru erau în 11 imobile diferite din Bucureşti, şi se împărţeau în ateliere de sculptură ( turnătorie bronz, cioplitorie piatră, etc), ceramică, textile, sticlă, gravură. Înfiinţat ca unitate productivă prin deciziile Fondului Plastic nr. 9997/29.12.1952 şi nr. 11547/31.12.1954, şi care funcţionează în baza Deciziei nr. 119/12.04.1991 a U.A.P.este parte integrantă a patrimoniului U.A.P.

1961

Se înfiinţează agenţia de publicitate ARTIS, a U.A.P, care avea ca scop rezolvarea tuturor problemelor legate de publicitate a întreprinderilor şi instituţiilor de stat. La data de 26 iulie 1961 s-a încheiat un acord între editura Scȃnteia şi Fondul Plastic (F.P), prin care întregul volum de lucrări şi personalul au fost preluate de F.P. Proiectarea grafică şi executarea tipografică a materialelor publicitare, (afişe, pliante, cataloage, reviste, filme publicitare de desen animat, panouri publicitare, etc) aducea un beneficiu inestimabil Uniunii. Comenzile prin această agenţie au depăşit aşteptările, astfel încȃt numai în anul 1962, s-au încheiat contracte în valoare de 12 mil. lei.

1965

Prin Hotărȃrea Consiliului de Miniştri se trece în folosinţă gratuită veşnică, un teren de 17.040 mp., în prezent str. Băiculeşti nr. 29, sector 1, Bucureşti. La solicitarea U.A.P s-a elaborat proiectul pentru construcţia unui complex în care să se poată desfăşura întreaga activitate de producţie a C.F.P. Consiliul de Ministri al R.P.R. aprobă proiectul de ansamblu şi introducerea în planul de investiţii al U.A.P, finanţarea lucrărilor fiind facută din fondurile proprii ale F.P. (grafice prevăzute la art. 17 din H.C.M nr 808/ 07.08.1962).

1966 –1972

U.A.P construieşte pe acest teren o fabrică, un complex de clădiri multifuncţionale, Combinatul Fondului Plastic. Aici se puteau executa lucrări, după prototipurile artiştilor, acoperind cca. 18 tehnologii diverse (ceramică, sticlă, textile, metal, lemn ). Micile ateliere au fost atunci înlocuite cu o întreprindere unică în Bucureşti, prin domeniul de activitate. În 1972 se începe producerea de culori pentru pictură, cu o gamă diversificată ( ulei, tempera, guaşe, acuarela, etc), cu mare succes pe piaţa internaţională, fiind de bună calitate şi la preţuri rezonabile.

1976

Se înfiinţează atelierele tipografice, prin care se puteau onora contractele cu diverse instituţii dar unde se tipăreau şi cataloage, afişe, pliante, etc., pentru membrii U.A.P.

1991

Cele mai solicitate acuarele „ Pictor”s-au produs în acest an în cantitate de 861.181 buc. Valoarea producţiei marfă realizată în 1991 este de 2,7 ori mai mare decat cea din 1990. Agenţia ARTIS a avut o creştere de 49 % la volumul prestărilor, din care 24% la beneficiul net, faţă de anul 1990. website: www.recombinat.ro Unitatea economica a Uniunii Artistilor Plastici din Romania , infiintata in anul 1972, cu o experienta deosebita pe piata culorilor pentru pictura, este in prezent cel mai mare producator din domeniu pe piata romaneasca. Combinatul Fondului Plastic recomanda produsele sale tuturor artistilor profesionisti, tuturor celor care practica artele vizuale ca hobby. Combinatul Fondului Plastic produce la standarde europene o gama diversificata de produse si servicii:

CULORI

  ● culori uleiuri extrafine
  ● culori tempera concentrate
  ● culori tempera fine
  ● culori acrilice
  ● acuarela
  ● tempera pentru elevi
  ● goase
  ● sicaturi pentru pictura
  ● esenta de petrol pentru pictura
  ● ulei de in pentru pictura
  ● grund pentru pictura
  ● creioane pentru inscriptionat
  Pentru comenzi puteti consulta lista de produse si preturi, descarca lista de

aici

TURNATORIE

Transpunerea in bronz, alama, aliaje de aluminiu prin fusiune, a oricarui tip de lucrare executata de artistii plastici prin metoda metalelor fusibile, precum si lucrari de ipsoserie artistica.

TAMPLARIE

O gama variata de produse din lemn specifica atelierului artistului plastic și atelierelor din scoli și universități de arta.

  ● sevaleti
  ● bancute capre) pentru pictura
  ● plansete
  ● sasiuri
  ● sele pentru sculptura
  ● scaune pentru pictura
  ● rame pentru tablouri
  ● orice fel de lucrări specifice tâmplăriei

 

Totodată, Combinatul Fondului Plastic închiriază spatii

● de depozitare ● de producție

în incinta sa, str. Baiculesti nr.29, sector 1 (zona Casa Presei Libere, Hotel Parc, Podul cale ferata Bucuresti – Constanta)

Cei interesați ne pot contacta la tel/fax 021.667.33.60; 0727.302.274; la office@combinatulfonduluiplastic.ro sau c.fonduluiplastic@gmail.com

Program de lucru:

Luni - Vineri 07,30 - 15,00


Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Plăteşte